В с. Коньово се проведе последният футболен турнир за малки населени места

На 24 септември в село Коньово се изигра и последният турнир за малките населени места, който се проведе в памет на Илия Желев – Джагара и събра любители на футбола от различни краища на общината. В неговото начало кметът на с. Коньово Митко Симеонов поздрави  отборите и публиката и им пожела спортсменска игра и късмет.
Първи един срещу друг се изправиха тимовете на с. Омарчево и  с. Съдиево. След оспорвана игра, омарчевци се наложиха над противника си с 7:0. Отборът на с. Съдиево беше победен и от футболистите на с. Коньово. Зрелищна игра предложиха на своите привърженици тимовете на с. Омарчево и с. Коньово. Играчите и на двата отбора показаха своето майсторство и положиха много усилия, като оспорваната надпревара завърши с победа  6:3 за Омарчево.
Така заслуженото първо място беше спечелено от отбора на с. Омарчево, домакините от Коньово бяха класирани на второ място, а на трето остана  тимът на с. Съдиево.
Наградите, осигурени от Община Нова Загора,  връчиха Петко Люцканов – съдия на турнирите за малките населени места, кметът на с. Съдиево – Ленко Влаев и кметът на с. Коньово – Митко Симеонов.
След изиграването и на последния турнир стана ясно окончателното класиране:

  1. с. Омарчево: 70 точки.
  2. с. Кортен: 51 точки.
  3. с. Радецки: 49 точки.
  4. с. Съдиево: 48 точки.
  5. с. Асеновец: 43 точки.
  6. с. Коньово: 35 точки.

Отборите на с. Караново ( 9 точки), с. Млекарево ( минус 12 точки) и с. Каменово ( минус 27 точки) не се класират за участие.
По регламент, първите 6 отбора с най-висок резултат се класират за участие в турнира за „Купата на Кмета”, който ще се състои на 9 октомври ( неделя) от 10.00 ч. на Градски стадион, гр. Нова Загора.
Очакваме с нетърпение всички футболни запалянковци за поредната доза адреналин с любимата игра.