„Есенен салон 2016” отвори врати

За девета поредна година Община Нова Загора се включва в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите”. На 23 септември в 22:00 часа Художествена галерия „Руси Карабиберов” посрещна всички желаещи да се насладят на поредната изложба на талантливите новозагорски художници - „Есенен салон 2016”. В тазгодишното издание на едно от най-атрактивните събития в културния живот на Нова Загора се включиха със свои творби 12 автора, демонстрирали изключително разнообразие на теми и техники.
Експозицията бе открита от уредника на галерията и автор на две от изложените платна Иван Стоянов и от г-жа Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” в Община Нова Загора. Г-н Стоянов приветства присъстващите и ги покани да разгледат изложбата, за да се уверят в различния поглед към света на всеки един автор. От своя страна, г-жа Кънчева изказа благодарността си към участниците и към всички новозагорци, уважили творчеството на родните ни художници и отделили петъчната си вечер за изкуство.
Изложбата „Есенен салон 2016” ще бъде достъпна за любителите на изобразителното изкуство до 4 октомври. Художествена галерия „Руси Карабиберов” е с широко отворени врати за всеки, който желае да разгледа творбите на даровитите новозагорци.