Жителите на село Каменово отпразнуваха своя празник

В есенната вечер на 21 септември, жители и гости на с. Каменово се събраха, за да отбележат тържествено своя празник. Да споделят тяхната радост бяха дошли: Ивайло Енев – заместник кмет на Община Нова Загора, Веселина Трънова – секретар на общината и кметове на населени места.
Кметът на селото Иванка Димова приветства всички присъстващи с „Добре дошли” и отправи поздрав към каменовци, които милеят за родното си място и работят всеотдайно за него. Тя пожела много радост, щастие и здраве във всеки дом, късмет и добри бъднини на с. Каменово! Г-н Енев поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към всички  с думите: „На всички Вас, на гостите и приятелите на Каменово, от сърце пожелавам здраве, щастие и успехи във всичко, към което се стремите. Бъдете дарени с много нови благодатни начинания за просперитета на прекрасното Ви село!“

В тържествената програма участие взеха децата на с. Каменово, които поднесоха кратък рецитал за Майка България, възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов“ - клас „народно пеене“ с художествен ръководител Велина Стайкова и Танцова формация „Балига“ с художествен ръководител Росица Мангърова и Теодор Михайлов. Участниците внесоха много настроение и заредиха присъстващите с магията на българския фолклор. По традиция празничната програма завърши с общоселско хора и пищна заря.