Село Кортен бе домакин на поредния футболен турнир

В ранното неделно утро на 18 септември в с. Кортен бе проведен поредният футболен турнир за малките населени места на община Нова Загора. В оспорваната надпревара бяха включени шест отбора от населените места: Съдиево, Асеновец, Омарчево, Радецки и Кортен, като домакинът на събитието участва с два отбора.
В полуфиналната среща се съревноваваха тимовете на домакините – Кортен и Кортен 2, която завърши с резултат 7:1 и Омарчево – Асеновец , чийто резултат се реши чрез дузпи – 4:1.
След цял ден на футболни емоции, надпреварата завърши с награждаване на участниците. Наградите връчиха Минчо Атанасов – кмет на с. Кортен, Боянка Гидикова – Общински съветник в ОбС-Нова Загора, Димитрина Стефанова – кмет на с. Асеновец и Даниел Дунев – председател на управителния съвет на ФК „Загорец“. Първото място заслужено зае отборът на с. Омарчево, следван от тимовете на с. Кортен и с. Асеновец. Четвърти остана вторият отбор на домакините - Кортен 2, на пето място се калсираха – с. Радецки, а с. Съдиево завършиха на шесто място. Футболният ден бе наситен от емоции, който остави красиви спомени в участниците и домакините.
Следващият турнир ще се проведе на 24 септември в село Коньово, където всички фенове на този спорт ще имат възможност да се насладят на майсторството на отборите.