ОШИ „Илия Аврамов“ откри новата 2016/2017 учебна година

Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“ официално отвори врати за новата учебна година. В есенната вечер на 16 септември деца, родители, учители и гости се събраха на откритата сцена в Градската градина, за да отбележат подобаващо празничния повод. Дошли да се насладят на прекрасните изпълнения на талантливите малчугани и да поздравят техните учители и родители бяха: Галя Захариева - народен представител в 43-то Народно събрание и Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ към Община Нова Загора.
По традиция, директорът на школата Андония Спасова поздрави всички присъстващи и им пожела новата 2016/2017 учебна година да бъде ползотворна и успешна. Тя увери своите възпитаници, че в следващите месеци с професионалната помощ на своите учители и подкрепата на родителите си, ще открият себе си и ще повярват в таланта си. От своя страна, г-жа Кънчева поднесе поздравителен адрес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който градоначалникът се обръща към всички с думите: „Бих искал за пореден път да засвидетелствам уважението си към професионализма и отдадеността, с които възпитавате своите ученици в любов към духовното. Вие моделирате душите на младите новозагорци и изграждате ценностната им система. Пожелавам Ви здраве и търпение, за да продължавате да водите бъдещето ни – децата на Нова Загора – по светлия път на знанието!“ 

Тази година ОШИ „Илия Аврамов” посреща новозагорските деца в класовете: ”Поп пеене”, „Народно пеене”, „Вокална група”, „Пиано”, „Барабани”, „Цигулка и пиано”, „ Китара“, „Изобразително изкуство”, „Балет” и „Шах”. Младите таланти участват активно в културния живот на община Нова Загора. След редица творчески изяви много от тях продължават своя път в престижни музикални учебни заведения.