ДГ "Надежда" отваря врати за учебната 2016/2017 година с нов облик

На 14 септември, в навечерието на новата учебна година, беше официално открита обновената Детска градина „Надежда“. Гости на тържествената церемония бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов, цялото общинско ръководство, директори на детски градини, много родители и граждани. Директорът на учебното заведение Светла Стоянова поздрави присъстващите като пожела на учителите да продължават със същия професионализъм, любов и топлина да обучават и възпитават малките, а на децата - весело и щастливо детство. Тя изказа специална благодарност на Община Нова Загора и лично на кмета Николай Грозев за грижите и разбирането, които не спират да отдават на целия екип на детското заведение и най-вече на децата на Нова Загора. Г-жа Стоянова изрази своята признателност и към родителите за доверието, което оказват на персонала с избора си на детска градина.
Кметът Николай Грозев сподели, че улицата, на която се намира ДГ „Надежда“ е първата ремонтирана улица след встъпването му в длъжност през 2007 г., наречена от новозагорци „слънчевата улица“, заради жълтите плочки, покриващи тротоарите. Той изказа задоволство от новия приветлив облик на детското заведение и благодари на екипа на ДГ „Надежда“ и фирмата-изпълнител на обекта „КИМ 2002” ЕООД.
След прерязването на трикольорната лента от градоначалника Николай Грозев и директора Светла Стоянова последва кратка програма, която ентусиазираните и засмени деца представиха под зоркия поглед на любимеца си - папагала Коко, изпробвал пръв новите разноцветни катерушки в двора. В края на тържеството, г-н Грозев и г-жа Стоянова пуснаха в небесната шир бели гълъби, символ на надеждата и добротата. Заедно с тях в синьото небе полетяха и разноцветните балони на децата, пъстри като техните мечти.
Символ на професионализъм и творчество, оптимизъм и толерантност тази година ДГ „Надежда“ ще посрещне своите близо 100 възпитаници с нов европейски облик. Санираната сграда, подменените вътрешни врати, извършеният основен ремонт на ВиК и ел. инсталации, както и на покрива на учебното заведение създават по-добра среда за обучение и забавление. Изградените кътове със съвременни уреди за игра, с модерна противоударна настилка и обособената нова открита сцена правят учебното заведение още по-красиво и по-привлекателно.