Поздрав на председателя на ОбС – Нова Загора Георги Николов по случай 14 септември – Кръстовден и Професионален празник на пожарникарите

Уважаеми съграждани,
Днес отбелязваме един от светлите църковни празници - Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен, който вярващите у нас почитат като Кръстовден. Той е един от четирите дни в годината, в който според православната религия се извършва поклонение. След страданията и разпятието на Спасителя, кръстът се превръща в жертвен знак на спасението и изкуплението от греха. На 14 септември своя имен ден празнуват: Кръстьо, Кръстина, Кръстил, Кръстила, Кръстилена, Кръстена, Кръстан, Кръстана. От сърце пожелавам на всички празнуващи крепко здраве, късмет и благоденствие! От 1995 отбелязваме днешната дата и като професионален празник на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Уважаеми служители на РС "ПБЗН" - Нова Загора,
Приемете моите специални поздравления за проявявания ежедневно висок професионализъм, смелост и мъжество. Оценявайки значимостта на високо благородната Ви професия и риска, който поемате приемете искреното ми уважение и благодарност. Вашата  всеотдайност и самоотверженост правят живота на всички нас по-сигурен и спокоен! Пожелавам Ви здраве, лично щастие и успехи в преодоляването на предизвикателствата!
Честит празник! 

Председател на ОбС Нова Загора: Георги Николов