Откри се изложба на Иван Матеев

На 2 септември в Художествена галерия „Руси Карабиберов“ се откри изложба на младия български график Иван Матеев. Роден през 1988 г., той е завършил специалност „Графика“ в Националната художествена академия, София и от 2012 година има многобройни участия в престижни международни и български форуми. Завършен концептуален график с оригинална визия и перфектно усвоени графични техники, Иван Матеев е носител на множество награди. С неговата изложба в ХГ „Руси Карабиберов“ се поставя началото на поредица самостоятелни изложби на млади графици – възпитаници на Националната художествена академия в гр. София.
Сред присъстващите на изложбата беше заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, който благодари на г-н Матеев за предоставената от него възможност на новозагорци да разгледат произведенията му. Г-н Енев имаше удоволствието да награди за пореден път талантливи новозагорски деца, представили се успешно и завоювали отличия на престижни международни форуми.
С почетен диплом бяха наградени Росица Костова и Тонка Костова за участието им в Двадесет и второ биенале на въображението 2016 „Приказки, митове, легенди, числа и тяхното значение“. Калоян Василев е носител на първа награда, а София Таукчиева и Атанаска Митева на специални награди от Десетия международен художествен конкурс „Дъга“ – „Да обичаме планетата Земя 2016“. Специален диплом за преподавател за пореден път бе присъден на Иван Стоянов, ХГ „Руси Карабиберов“.