Приключи Деветият турнир по футбол „Лято 2016 – Нова Загора“

На 28 юли всички любители на футбола имаха удоволствието да наблюдават финалните два мача от „Лято 2016 – Нова Загора“.
В рамките на две седмици общо 15 отбора се надпреварваха на Градския стадион в следните възрастови групи: деца родени 2002-2003 г. и юноши – 1998-2001 г. Турнирът за девета поредна година премина в духа на толерантност и страст към футбола, под зоркия поглед на двамата съдии Преслав и Адриан Павлеви.
С талантливите си изпълнения играчите оставиха без дъх публиката. В групата деца родени 2002-2003 г. се съревноваваха пет отбора и крайното подреждане е следното:

I място – „Каталунците“
II място – „Дюшекчиите“
III място – „НЗ Галакси“
IV място – „Баварците“
V място – „Червените дяволи“

В групата юноши родени 1998–2001 г. среща на футболния терен, в оспорвана надпревара, си дадоха 10 отбора, четири, от които не успяха да се класират и получиха Грамота за участие. Крайното подреждане при тази възрастова група е следното:      

I място – „Лалетата“
II място – „Карамелите“
III място – „Радневските тигри“
IV място – „Ветераните“
V място – „Калитарите
VI място – „Партизаните“

Всички участници бяха поощрени с подаръци от Община Нова Загора, а за победителите имаше и купа, и златни медали. По традиция футболните надежди на града ни отново получиха тениски с логото на турнира по волята на дарител. Преди младежите да си кажат „До скоро виждане!“ бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който той се обръща към организаторите и участниците със следните думи: „Бих искал да изкажа своята благодарност към труда, ентусиазма и упоритостта, с които за девета поредна година организирате Турнир по футбол Лято 2016 - гр. Нова Загора. През тези години, с Вашата всеотдайност, успявате не просто да поддържате ежегодното провеждане на Летния турнир, но и да популяризирате спорта като фактор за развитие и личностно израстване на младите хора в града ни. Искам да Ви уверя, че Община Нова Загора ще продължи да подкрепя Вашата инициатива и в бъдеще.“