На 20 юни своя празник отбелязоха селата Загорци и Новоселец

На 20 юни - Денят, в който православната църква почита Свети Дух, който дава живот на тварите и освещава човешките души и тела, своя празник отбелязват новозагорските села Загорци и Новоселец.
В навечерието на светлия празник кметът на Загорци Тенко Харачерев посрещна жители и гости на селото с „Добре дошли“ и ги покани да се насладят на празничната програма, която се състоя на площада пред НЧ „Стойчо Д. Сербезов - 1928”. Г-н Харачерев отправи поздрав към всички жители на селото за здраве, щастие, дръзки начинания и много сили за постигането им. Пожела Светия Дух да ги закриля и напътства към сполука за по-добро бъдеще. Гости в празничната вечер бяха: председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, кметове на населени места, жители и гости на селото.

В програмата по случай деня на Загорци, с много желание и енергия, се включиха изпълнителите на танцов състав за народни танци, песни и обичаи „Купонджии“ с художествен ръководител Стефан Коев, които представиха богата фолклорна музикална програма.
Деня на Свети Дух почетоха и в село Новоселец. Празникът започна с освещаване на питка и курбан за здраве и благоденствие на всички жители на селото. Кметът Силвия Александрова откри тържеството като пожела на всички жители и гости много здраве и благополучие. Да споделят празника на Новоселец бяха дошли Веселина Трънова – секретар на Общината, кметове на населени места и много гости.
За доброто настроение и за радост на всички присъстващи, със своите прекрасни изпълнения в празника се включиха: танцова формация „Балига“ с художествен ръководител Росица Мангърова; самодеен състав при НЧ „Пробуда – 1928", с. Новоселец и оркестър „Настроение” от гр. Раднево.
За всички празнуващи в селата от нововозагорска община кметът на община Нова Загора - Николай Грозев изпрати поздравителни адреси до кметовете и жителите на Загорци и Новоселец. Г-н Грозев  се обръща към тях с думите: „На всички Вас, от все сърце пожелавам здраве, щастие и успехи във всичко, към което се стремите. Бъдете дарени с много нови благодатни начинания за добруването на китното Ви село!“.
Най-голямата изненада, която кметовете на селата бяха подготвили за финал на празничната вечер бе бляскава заря, която внесе радост и много усмивки у присъстващите.