Поздрав от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод 24 май

Уважаеми съграждани,
Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!
В деня на най–българския празник 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност най-сърдечно искам да изразя своето уважение и признателност към всички Вас, просветни и културни дейци. Този български празник, прочут по целия свят, е символ на достойнство, традиция и духовност. 24 - ти май пробужда в нас чувство на гордост и национално самочувствие, че сме българи и наследници на един народ, оставил трайни следи в европейското и световно духовно развитие. Народ, който двама апостоли поведоха през вековете и скрепиха целостта му, създавайки глаголицата – първата славянска азбука.
Уважаеми учители,
Вие сте съвременни просветители, които имат силата и вярата да предадат своите знания, душа и любов на бъдещите поколения. Благодаря Ви за волята, търпението и упоритостта, с които събуждате интереса към знанието у нашите деца и ги учите на човешки ценности и идеали. Носете винаги светлината на този празник в себе си, за да опазите и предадете богатото ни духовно наследство като мъдър завет към идните поколения.
Скъпи дейци на културата,
Днес всички ние се прекланяме пред творците и пазителите на българската духовна и културна традиция – светите братя Кирил и Методий. Нека делото и примерът им да Ви вдъхновява за творчество и нови предизвикателства. Вие успешно продължавате тяхното дело, съхранило българският дух, стремежът към овладяване на знанието, вечното движение напред, като съчетавате успешно традиции и новаторство в един общ устрем към развитие.
Мили ученици и зрелостници,
Поздравявам Ви за успехите, които постигнахте тази година и Ви желая  още повече дръзновение и упоритост. На Вас абитуриенти от випуск 2024 година желая  да имате куража да реализирате всичките си мечти, да имате късмет и във всичко да Ви върви. Носете в сърцето си вяра, че хубавото тепърва предстои.
На всички Вас, съвременни просветители, пожелавам здраве, силен дух и светлина, за да показвате пътя, по който да върви българският народ.
Честит празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!
Честит 24 май!