Поздрав на председателя на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев по повод 24 май

Уважаеми съграждани, уважаеми жители на новозагорска община,
За всеки българин 24 май е свещен, независимо къде се намира той. В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, нашите сърца затуптяват по-силно от всякога, напомняйки ни за Родината, за българския език и богатата ни книжнина и култура.
С особено вълнение и гордост днес отправям сърдечен поздрав към всички, свързани с Нова Загора и общината, закърмени под новозагорско небе. Където и да сте, бъдете честити и гордо пазете българския си дух, ревностно съхранявайте чистотата на хубавия ни език и разпространявайте родните традиции и култура! Уверен съм, че всеки българин носи в себе си частица от огъня, с който двамата първоапостоли създадоха глаголицата – първата славянска азбука. Всички ние сме благословени да сме техни наследници и продължители на великата им мисия.
С уважение и благодарност за всеотдайната им дейност честитя професионалния празник на учителите, просветителите, хората, работещи в сферата на науката и културата!
Честит национален празник на всички Вас, горди българи!
Председател на Общински съвет  Нова Загора: д-р Константин Тачев