Детски празник в Градската градина в Нова Загора по повод първи юни

Кулминацията в богатата програма в Нова Загора по повод 1 юни – Деня на детето, беше организираният тържествен концерт в Градската градина от 10 часа, където се беше озовала и любимата Малка русалка като водеща. За да споделят празника им бяха дошли и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, учители, родители и др.
„Днес е най- хубавият празник - празникът на малките, на порасналите и по-порасналите деца“, каза кметът  на Община Нова Загора Галя Захариева и честити на всички първи юни, защото, допълни тя: „всички сме нечии деца и всички обичаме подаръци и интересни изненади. Мили момчета и момичета, да сте живи и здрави,  да получите днес много усмивки, целувки, прегръдки и, разбира се, подаръци.“
Малката русалка благодари на г-жа Захариева за прекрасните пожелания и покани малки зайчета и една катеричка от Детска ясла да открият с танца си детския концерт. След тях в  него се включиха и усмихнатите малчугани от Детските градини  „Слънчице“, „Надежда“, „Тракийче“, „Бодра смяна“ и „Детски свят“, които изпъстриха празника с веселите си песни и стихове, с игривите си танци и с лъчезарните си усмивки.
Освен като публика, героите на деня имаха възможност да бъдат и участници. В обособения кът за игра и творчество децата претвориха емоциите с форми и багри на листа, сглобяваха пъзели, изработваха пластелинови фигури и се забавляваха от сърце. Имаше и подаръци – пъстроцветни балони за настроение и специални дарове с мисия за природолюбители: филизи от бук с  мото: „Посади дърво! Грижи се за гората, както за децата!“
Неотменни асистенти в чудотворствата бяха и малките артисти от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“.
За малките палавници слънчевият преди обед в Градската градина се оказа много повече от концерт. Общинското ръководство се радваше с тях, че успя да им подари най-големия подарък – споделени с приятели весели забавления, защото всеки малчуган ги заслужава.