СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора изпрати тържествено випуск 2023

В Деня на двамата солунски братя Кирил и Методий прага на СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора,  за последно прекрачиха завършващите средното си образование младежи. Тържеството по повод тяхното изпращане започна с три светли химна – националният, химна на просветата „Върви народе възродени!“ и на училището. Събитието беше уважено от кмета на Общината Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на Общината Ангел Стойчев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова, родители и др.
Директорът г-жа Бойка Няголова отправи приветствени думи по повод Националния празник, който обединява българите и възвеличава делото на братята Кирил и Методий.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева се обърна с поздрав към учители, ученици, родители и зрелостници: „Днес е празник на знанието и на онова българското, непреходнотото, което ни държи живи като народ и нация. Поздравявам всички по този честит повод. Пожелавам на педагозите енергията, която даряват от сърце на децата, да не стихва никога. Пожелавам на вас, ученици,  да усетите силата на стремежа към познанието, за да бъдете достойни хора!“
Слово от името на абитуриентите прочете дванадесетокласничката Маргарита Гидикова.
В последния за зрелостниците ден и в тържествения за всички 24 май най-добрите получиха награди от директора г-жа Бойка Няголова за високи постижения в областта на учебната и спортната дейности при представянето си на национални конкурси. Г-жа  Няголова с вълнение благодари на дванадесетокласничката  Ивет Евдокимова за успехите й през цялото обучение и връчи Грамота за първо място от Национален литературен конкурс, организиран от Градска библиотека, гр. Севлиево.
Вълнуващо беше сбогуването със знамето на гимназията, с учителите и техните приятели. СУ „Христо Ботев“ се раздели с усмихнатите момичета и момчета от випуск 2023 г., но остава завинаги част от тях, където и да поемат по своя път.