Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева присъства на благотворителна изложба на седемгодишния Кевин

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип  присъстваха на благотворителна изложба „Заедно рисуваме мечти“ на седемгодишния Кевин Александър Овчаров. Организатори на събитието са Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ и то беше открито във фоайето на библиотеката на 7 април 2023 г. от 11 часа.
Малкият художник, възпитаник на ДГ „Надежда“,  е съвременно дете, „дете – вселена, което обича да говори с езика на птиците и на животните“, както го представи главният библиотекар Велина Минкова. Въображението му се развихря и създава светове на белия лист. Изложените картини – живопис и графика, са доказателство за смелостта, таланта и невероятна жизненост и духовитост, с които Кевин впечатли своите гости. А те едва се побраха във фоайето на библиотеката – директори, учители и възпитаници на детски градини, преподаватели и ученици от училища в града, любители на изобразителното изкуство. Талантливият художник е открит от новозагорката Ивелина Момчева и има пълната подкрепа на семейството си. Негови приятели от ДГ „Надежда“ го поздравиха със стихове и песнички за художниците и изкуството. Цветна грамота за изложбата  „Заедно рисуваме мечти“ му връчи г-жа Велина Минкова. Поздрави го с усмивка и директорът на детското заведение Нели Стоянова, която сподели как негова рисунка „Морска костенурка” е влязла сред двайсетте най-добри творби  в Конкурс на Quality Language teaching BRITANICA „Аз и морския свят“.
Идеята за благотворителност на Кевин е спонтанна. Вдъхновен от присъствието си сред публиката на филма „Момчетата на Димитров“, той решава, че иска да дари средства на формацията, а новото му желание е да стане танцьор. Да постигне и тази своя мечта му  пожела и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя откупи една от живописните му творби. По думите й „тя ще стане част от интериора на новата Детска градина „Дъга“ в с. Съдиево, която ще отвори врати през есента.“  Пред местна медия тя заяви: „Пожелавам на всички деца да са здрави, да развиват своите възможности и заедно да правим света едно по-красиво място!“