Честит 8–ми март!

Мили дами,
Днешният 8-ми март ми дава прекрасен повод да Ви поздравя. Въпреки че в много страни той не се отбелязва, за нас, българите, възникналият на политическа основа празник, прераства в най-милия ден, посветен на жените. Днес получаваме цветя, днес вниманието е насочено към нас. Жената крие в себе си огромна сила и ако я опознае, може да подрежда с усмивка делниците и празниците – своите и на близките си, да вплита в тях любовта си и да пресътворява и ежедневието в красиви мигове. Тайните за това си ги знаем ние, носим ги в себе си и ги предаваме на дъщерите си.
8-ми март отдавна е надраснал първоначалния си смисъл, България е една от немногото страни, които пазят особен афинитет към този ден.
Днес е празник на майката, на любимата, на жените. Пожелавам Ви да носите и разгръщате женската си сила! Да творите красота и да давате простор на любовта, която носи женското сърце! Бъдете щастливи, смели, творящи и обичащи майки, съпруги, любими, невести и момичета! С умиление изказвам уважението си пред нашите майки, които с широките си сърца и всеотдайност са ни дали най-добрия пример за чиста и безусловна любов и са посяли нейното цвете в живота ни!
Честит празник!
Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева