Пътуващ фестивал дава сцена на таланти от Нова Загора

На 16 и 17 март пътуващата артистична платформа “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, пристига в Нова Загора, където ще разположи своите сцена и творческа зона на пл. "Свобода". Обявена е отворена покана към различни творчески формации и колективи, самодейци, школи, дебютанти и професионалисти, които имат желание да се изявят пред публиката.
Всички творчески натури, които търсят своето нетрадиционно поприще и професионална реализация са добре дошли.
Една от целите на “Мобилна творческа мрежа” е да скъси разстоянието между творци и публика, да насърчи разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми.
Творческата зона, разположена на централния площад в Нова Загора, предоставя възможност както за сценични изяви, така и за демонстрации на ръчно творчество, занаяти, кръжоци и изложби. Събитието е с вход свободен и е безплатно за всички желаещи да се присъединят към различните активности. По време на фестивала публиката ще може да се потопи в артистичната атмосфера и да се опознае творчество и дейностите на местни творци.
“В момента тече организацията на събитията на 16 и 17 март. Още в начален етап на комуникация си личи, че творческите потенциали в града имат много за показване. Сцената и арт зоната ни са отворени за всички желаещи да се включат в програмата, така, че използвам момента отново да се обърна към новозагорци и да ги приветствам за включване” - казва Тихомира Иванова - ръководител на проекта. “До сега сме гостували на градовете Пловдив, Копривщица и Асеновград където се срещнахме с изключително талантливи хора, които оставиха следа в сърцата ни. Вярвам, че същото ни предстои и в Нова Загора.” - допълва тя.
“Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, ще представи разнообразна програма а отворената покана можете да намерите тук: Отворена покана за включване в програмата. Желаещите да се включат могат да се свържат с екипа и на адрес incubator.bulgaria@gmail.com. Актуална информация за събитиео, можете да намерите във фейсбук събитието: Мобилна творческа мрежа гостува на Нова Загора
Дейностите са организирани от пловдивското сдружение ТК Инкубатор и се изпълняват с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на ФМ на ЕИП. Програмен оператор на събитието е Министерство на културата на РБ, а за изданието в Нова Загора, организаторите получават съдействието на Община Нова Загора и местни културни институти.
Повече информация за проекта и изминалите издания можете да намерите тук: https://incubator.bg/mobile-creative-network-culture-and-art/ 
https://www.youtube.com/watch?v=fqggoRzj_io&t=621s