Кметът на Община Нова Загора отличи най-успешните пчелари за 2022 г.

По повод Деня на пчеларя, 10 февруари, кметът на Община Нова Загора отличи най-грижовните пчелари. Новозагорският край е благодатен за развитието на пчелното стопанство. Да се занимаваш с това обаче се изискват специални умения, голямо сърце, усърдие и любов. Новозагорското  Сдружение „Пчелица НЗ 1901“ е едно от първите създадени в страната.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева лично връчи приза „Пчелар на годината за 2022 г.“ на Николай Илков Колев от с. Радево, стопанин на 210 пчелни семейства.
Заместник-кметът Ивайло Енев награди отличения със званието „Почетен пчелар на годината за 2022 г.“ - Донко Колев Сердарски, отглеждащ 55 пчелни семейства в с. Ценино.  
Двамата пчелари бяха удостоени с Почетен плакет със знака на Община Нова Загора и получиха подарък - кошер, като израз на благодарност за труда им и пожелание за здрава и медоносна година. Призьорите бяха поздравени и от председателя на Сдружение „Пчелица - НЗ 1901“ Тихомир Тачев, заместник-кмета Нина Генчева и секретаря на Община Нова Загора Ангел Стойчев.