Награждаване на отличените в конкурс за рисунка за ученици „Свободна Нова Загора“

Част от програмата на Община Нова Загора по повод 145 години от Освобождението е и традиционният конкурс за рисунки „Свободна Нова Загора“, организиран от Ротари клуб Нова Загора, под патронажа на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева. Той се провежда от шест години, пет от които е посветен на Освобождението на града ни. Тази година в него се включиха третокласници и четвъртокласници от СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, НУ „Любен Каравелов“ и НУ „Св. Паисий Хилендарски“.
Награждаването на участниците в конкурса се проведе на 13 януари от 17:30 ч. във фоайето на градската библиотека, където присъстваха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева със своя екип, президентът на Ротари клуб Нова Загора Евгени Попов, председателят на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ Георги Николов, ученици, учители и др. новозагорци.
„Благодаря на всички, че се включихте с толкова ентусиазъм, обърна се към участниците кметът Галя Захариева. Благодаря, че сте изразили с прекрасните си рисунки почитта си към нашите освободители, както и че сте горди българи!“
Приветствие поднесе и президентът на Ротари клуб Нова Загора Евгени Попов. По неговите думи включилите се в конкурса до един са показали своя талант, затова през 2023 г. награди за първо място са отредени на всички художници.
Всеки от участниците получи лично от кмета  Галя Захариева грамота  от името на Общината и книга за Нова Загора, както и грамота от името на Ротари клуб и подарък, връчени от президента Евгени Попов. Отличени с грамоти и подаръци бяха и учителите на талантливите новозагорски деца.