Поздрав на кмета на община Нова Загора Галя Захариева по повод Ивановден

Уважаеми съграждани,
На 7 януари отбелязваме един от най-почитаните християнски празници – Ивановден и отдаваме почит на Св. Йоан Кръстител. Почитан като пророк в много религии, той заема значителна роля в събитията, довели до раждането на Исус, а неговото послание за покаяние вдъхновява хората от векове.
Ивановден е празник с дълбоки корени в българската история и култура.  Това е ден, символизиращ светлината, пречистването и новото начало.
В община Нова Загора днес празнуващите са 2 146 жители. На най-възрастният – Иван Минев Бинев, роден на 10 април 1927 г. и на най-младият – Иван Ивайлов Иванов, роден на 1 юли 2022 г., ще бъдат връчени специални поздравителни адреси от мое име. За мен е чест да поздравя и всички отбелязващи деня на своето име.
Скъпи именици,
Позволете ми да отправя искрените си пожелания за здраве, радост и семейно щастие! Нека дните Ви да бъдат изпълнени с любов и удовлетворение, а късметът бъде неизменен ваш спътник! Бъдете смели, позитивни и целеустремени! Нека в домовете Ви да цари хармония и разбирателство, а надеждата и добротата никога да не напускат сърцата Ви! С гордост носете името си и нека благословението на Св. Йоан Кръстител и радостта на Ивановден да бъдат винаги с Вас! Честит празник!