Своя патронен празник отбеляза НУ „Любен Каравелов“ град Нова Загора

Начално училище „Любен Каравелов“ в град Нова Загора спази отново традицията и в края на месец ноември отбеляза своя патронен празник. Учениците и педагогическият колектив поднесоха днес /11 ноември/ една изключително богата празнична програма, посветена на твореца-революционер Любен Каравелов. Нейното начало постави директорът на учебното заведение Пенка Калина – Колева, която пожела на всички възпитаници на училището и на своите колеги  здраве, оптимизъм и усърдност за още по-високи резултати и удовлетворение. Поздравленията си поднесе и кметът на община Нова Загора Галя Захариева, която, заедно със своя екип, бе гост на празника и имаше възможността да разгледа учебната база. „Продължавайте все така уверено и целеустремено да вървите по пътя на духовността и с делата си да утвърждаваме името и множите успехите на НУ „Любен Каравелов“, се обърна тя към присъстващите.
Празникът продължи с богата литературно-музикална програма на талантливите деца от училището, които създадоха положителни емоции в публиката и с основание спечелиха техните аплодисменти.
Начално училище  "Любен Каравелов" е открито на 15.09.1911 година. След реконструкция и ремонт на 30.01.1989г. отваря врати обновената сграда. Всяка учебна година  в училището се обучават 250-300 деца, които се радват на високия професионализъм на учителите и отличните условия за обучение.