Откриха официално Еко - занималня в ПДЯ по проект на Националната кампания "Чиста околна среда - 2022г."

На 26 октомври от 10.30 ч., се състоя официалното откриване на Еко – занималня във вътрешния двор на Постоянна детска ясла, гр. Нова Загора.
Сред гостите, дошли да уважат своеобразния празник на палавниците бяха кметът на общината Галя Захариева, заместник-кметът Ивайло Енев и секретарят на Община Нова Загора Ангел Стойчев.
Проектът „Еко – занималня: детето и природата“ е част от Националната кампания „Чиста околна среда – 2022г.“, финансиран със заповед на Министъра на околната среда и водите, имащ за цел да изгради у децата грижовно отношение към околната среда.
В създаденият природен кът малчуганите ще получат екологично образование и ще се научат от ранна детска възраст как да опазват природата и колко е важна тя за нашето бъдеще. Красивите пейки за отдих и засадените билки придават на мястото приказен колорит и спокойствие, а със своите звънки гласчета и весели танци, малчуганите донесоха истинска радост у присъстващите.
След празничната програма, заместник-кметът Ивайло Енев засади красив чинар, който да осигурява освежаваща сянка през летния сезон. Трикольорната лента, придържана от момченце и момиченце в народни носии, беше прерязана от г-жа Галя Захариева, а секретарят Ангел Стойчев заедно със своето дете, развълнувано плисна менче с вода. В края на тържеството директорът на детското заведение Елена Михнева изказа благодарност на фирмата–изпълнител и ръководството на Община Нова Загора за оказаното съдействие при реализирането на проекта.