Наситен спортен календар по повод Петковден

Наситена на спортни прояви бе последната седмица от празничната програма по повод Петковден. На 14 октомври, от 9:30 часа, ТК "Нова Загора" проведе вътрешен турнир по случай Петковден. В турнира взеха участие деца трениращи в различните възрастови групи. За най-малките имаше спортни игри, по-знаещите проведоха турнир по между си, а най-големите турнир по двойки. Всички отличени участници получиха купи, а за останалите имаше медал, подарък тениска и почерпка с торта.
Спортният маратон продължи от 9.30 ч. в градската градина, където повече от 160 участника, с много настроение и ентусиазъм, се включиха в лекоатлетическия пробег „Петко Йорданов“. Проявата бе организирана от СК „Стогос 2006“ , КЛА „Лидер“ и Община Нова Загора. Всички участници класирали се на първо до шесто място получиха награди, осигурени от Община Нова Загора – грамоти, медали, и парични награди.
От 13.00 ч. бе даден старт на футболния турнир на малките населени места, организиран от Община Нова Загора по случай празника на града „Петковден‘‘. В него взеха участие отборите на с. Караново, с. Кортен, с. Млекарево и с. Съдиево. След оспорвани и равностойни срещи се оформи и крайното класиране, като първият и вторият в класирането са с еднакъв брой точки, но отборът на с. Млекарево е с по добра голова разлика. 

  1. с. Млекарево
  2. с. Съдиево
  3. с. Караново
  4. с. Кортен

  Всички отбори получиха награди – грамоти, купи и футболни топки, осигурени от Община Нова Загора.   
На 15 октомври се проведе и традиционният тенис турнир, организиран от ТК „Нова Загора“, за празника на Нова Загора. Шампиони станаха двойката от гр. Харманли Даниел Боянов и Галина Добрева. Вицешампиони Мариян Стоянов и Йоана Маринова от гр. Казанлък.