Ателие на открито с Несъница Лазур и концерт на Общински духов оркестър при Община Ловеч

Ден преди празника на града – Петковден, от 17 часа, на ателието на открито, което се провежда в рамките на изложението „Живата традиция“, домакин бе Несъница Лазур. С невероятните си художествени умения, тя представи пред насъбралите се новозагорци своите възхитителни картини и показа една изключително интересна техника – рисуване на капки.
Малко по – късно, пред спортна зала „Младост“, чудесен щрих в празничната програма бе впечатляващия концерт на Общински духов оркестър при Община Ловеч с ръководител и диригент Тотко Рогашки.
С дълъг творчески път, носител на много награди, сред които „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци, оркестърът се е утвърдил като един от водещите в страната.
Музикалното събитие зарадва публиката с творби от различни жанрове, а майсторските им изпълнения предизвикаха неописуем възторг у присъстващите.
Блестящата им изява не остави никого равнодушен, защото и най – големите лаици в областта на музикалното изкуство остават безмълвни пред истинския талант и професионализъм.