Поздрав на председателя на ОбС – Нова Загора Бояна Гидикова по случай 14 октомври – Петковден

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
СКЪПИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА НОВА ЗАГОРА И НА НАШАТА ОБЩИНА,
За мен е особена чест от свое име и от името на всички общински съветници при Общински съвет Нова Загора, да поднеса нашите най-сърдечни благопожелания по случай ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА- ПЕТКОВДЕН
На 14-ти октомври, когато Православната църква почита паметта на преподобната Параскева Епиватска, позната сред нас като Света Петка Българска, ние посрещаме с вълнение празника на нашия град, който отразява всички нас с нашето многообразие, с нашите мечти, вълнения и стремежи, с нашите различия, но и с всичко онова, което ни свързва. На първо място това е нашата обич към Нова Загора!
Съгласно предоставена историческа справка от Исторически музей-Нова Загора, през тази година се навършват 144 години от заветната не само за града, но и за Родината ни, 1878-ма година. По това време Нова Загора е била почти обезлюдена вследствие на кръвопролитните сражения за Освобождение, а значителна част от града е разрушена и опожарена. Именно през същата тази година възниква и т.нар. самозвана общинска управа, представителите на която са видни новозагорски граждани, които желаят час по-скоро да изправят родния си град на крака.
От тогава до днес, Нова Загора е град, създаван с любов, копнежи и мечти цели 144 години. Днес всички ние живеем в град, сътворен от нашите предци, от хората преди нас, със завиден ентусиазъм и вяра за неговия просперитет. Град, който постепенно успешно изгражда новия си модерен облик, съчетал в себе си славното минало и духа на традициите. Днес всички ние надграждаме родолюбивото дело на хилядите наши предшественици, които съграждаха Нова Загора. Това са хората преди нас, които носим дълбоко в сърцата си! Това са хората, чиито идеи ние сме длъжни да продължим! Да си спомним за тях и за завещаното от тях! Нека отдадем заслуженото на нашите съграждани, оставили светла диря с делата си  в миналото- далечно и не толкова далечно, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на Нова Загора.
В този тържествен ден пожелавам на всички да бъдем по-добри хора, да бъдем принципни, да живеем по-спокойно, да се научим да сбъдваме мечтите си с труд и себеотдаване. С вярата в човека и обичта към ближния, можем да осмислим битието си и аз съм сигурна, че чувството на празничност ще ни насочи към добри дела, към мъдри действия и оптимизъм за благоденствието на община Нова Загора.
От все сърце пожелавам здраве, щастие, успехи във всичко, което желаете, и много нови благополучни начинания за добруването на всеки от жителите на Нова Загора и на общината! Нека Света Петка ни дарува с живот и здраве, да закриля всички ни, най-вече децата- нашето бъдеще, нашите семейства и домове, и да ни пази от всяко зло!
На всички именици, пожелавам да бъдат силни и уверени, и носейки с гордост името си да преодоляват с лекота всички предизвикателства на живота!
НА МНОГО И БЛАГИ ГОДИНИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!