В ДГ "Слънчице" официално бе открит новоизграден кабинет за ресурсно подпомагане и логопедична подкрепа

В първия ден на най-светлия месец на Рождество, в ДГ „Слънчице“ бе открит новоизграден кабинет за ресурсно подпомагане и логопедична подкрепа. Кабинетът е оборудван с всичко необходимо за работата на специалистите, които работят с децата на ресурсно подпомагане – ресурсен учител, логопед и психолог, разполага с богата материално-техническа база и разнообразие от дидактичен материал.
Официално бяха открити и две нови занимални с Монтесори метод на преподаване. Средствата за специализираното оборудване с Монтесори материал са осигурени от Община Нова Загора, а подготвената среда е реализирана със средства по Национална програма „Успяваме заедно“.
За да споделят радостта на децата и персонала, в детската градина гостуваха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип.
Децата по детски и чистосърдечно поздравиха своите дългогодишни приятели от Община Нова Загора със сърцатите си изпълнения на стихове и песни и им благодариха за грижите и отговорното отношение.
Пожелаваме на децата на ДГ „Слънчице“ да се обучават с интерес в новосъздадената среда, за да растат самостоятелни, уверени, можещи и толерантни към хората с различия!