Първа копка на обект "Ограда на парк Мария Роза"

На 8 ноември в гр. Нова Загора се проведе официална церемония на Първа копка на обект "Ограда на парк Мария Роза" по проект към Държавен фонд "Земеделие", чрез МИГ - Нова Загора.На тържественото събитие присъстваха кметът на Община Нова Загора - Николай Грозев, цялото Общинско ръководство, както и представители на фирмата изпълнител "Бургос Строй" ЕООД.
Събралите се по повод щастливото събитие граждани очакваха с вълнение старта на изграждането на ажурна ограда на парк "Мария Роза". Тя е само първата стъпка към цялостното обновяване на парковото пространство и ще бъде с дължина 428 метра по уличната регулационна линия на парк "Мария Роза". Максималната височина на оградата е 1,60 метра, като ще има три входа - два пешеходни, откъм улица "Янко Сакъзов" и улица "Добруджанска" и един служебен за автомобили - откъм улица "Шипка".
Към присъстващите първо се обърна Стефан Колев - управител на фирма "Бургос Строй" ЕООД, след което г-н Грозев изрази искреното си задоволство от предстоящия проект, изцяло насочен към удовлетворяване нуждите на всички граждани и осигуряването на едно по-приятно място за почивка и отдих.
По традиция бе извършен тържествен водосвет, а стартът на строителната работа бе поставен след ритуалното счупване на бутилка шампанско в корпуса на строителната машина.