Бе поставена първа копка за детска градина в с. Съдиево

Кметът Николай Грозев даде начало на строителните дейности за изграждане на модерна детска градина в село Съдиево. На символичната първа копка присъства цялото Общинско ръководство, Ленко Влаев – кмет на с. Съдиево, Георги Тотев – представител на фирмата изпълнител „КИМ-2002” ЕООД, експерти и специалисти от Общинска администрация и много жители на селото. Сред гостите бяха щастливите и развълнувани настоящи възпитаници на детската градина в Съдиево, нетърпеливи да видят своя мечтан втори дом. По стар български обичай бе извършен водосвет и ритуално счупване на бутилка шампанско в корпуса на строителната машина, за успешна реализация на проекта.
„Продължаваме с осъвременяването на детската образователна инфраструктура. С изграждането на новата и модерна детска градина всички деца на Съдиево ще могат да растат спокойни, в по-добра среда. Щастлив съм, че мога да поставя началото на строителството на първата обществена сграда в Съдиево от десетилетия насам“, сподели г-н Грозев, след официалната церемония.
Новата сграда на Детска градина „Дъга“, с. Съдиево ще бъде едноетажна, масивна, с площ 355 кв. метра, ориентирана на юг-югоизток. В нея ще бъдат обособени помещения за две градински групи, здравен кабинет, кухня с прилежащи складове и административни помещения. За всяка група е предвидена детска площадка. Детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.