Детски празник по безопасност на движението

На 25 ноември в спортна зала  зала „Младост“ се събраха учениците от СОУ „Иван Вазов“ на детски празник по безопасност на движението в глобалната седмица по безопасност на движението по пътищата. Гости на тържеството бяха: Георги Николов – председател на Общински съвет Нова Загора, Веселина Трънова – секретар на Общината, Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“, общински съветници, родители и общественици. Инициативата е на застрахователна компания „Брокерс консулт ЕООД“ с управител Кремена Маринова. Община Нова Загора подкрепи училищното събитие и съвместно със застрахователната компания осигури награди за малките пешеходци от I A и III A класове, които пяха, танцуваха, рецитираха стихове по темата и демонстрираха придобитите знания и умения на  безопасно поведение в пътно-транспортна среда. Представиха игрите „Млад шофьор“, „Познавам пътните знаци“, „Светофар“  и „Велосипедист“. 
Екип на КАТ – пътна полиция и Любомир Васев – инспектор в Детска педагогическа стая запознаха учениците с безопасното облекло на всеки велосипедист и предпазните средства за велосипеда. Атракция за малките ученици  бе оборудването на полицейската кола, в която бяха допуснати всички първолачета и третокласници – проследяващи устройства, видео наблюдение, сирена.
В края на събитието децата изслушаха с интерес думите на г-жа Красимира Иванова – майка на Паоло – 4-годишната звездичка, която бди отвисоко над всички деца на нашата планета. Тя ги нарече „помощници на мама и тате и посланици на безопасността по пътя“. Затова заедно пуснаха в простора балони с послания за разум и отговорност на пътя, изричайки мотото на кампанията, към която и нашата община се присъединява „Аз съм бъдещето! Пази ме!“ Децата отнесоха у дома и тениски с този надпис, светлоотразители, сигнални триъгълници. За двата класа имаше и много лакомства и тематични подаръци.