Общински съвет Нова Загора с празнично заседание по повод Петковден

С химна на България и на Европейския съюз бе поставено началото на тържественото заседание на Общински съвет Нова Загора, по случай празника на града – Петковден.
Празничната сесия, по традиция, откри председателят на Общински съвет – Нова Загора д-р Константин Тачев. Гости бяха: народният представител в 43-то Народно Събрание - Галя Захариева и заместник-областният управител на област Сливен - Веска Вълчева. Дневният ред включваше само две точки: поднасяне на приветствия по случай 14 октомври – празник на Нова Загора и удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Нова Загора”.
Първи към присъстващите в залата се обърна председателят на Общински съвет д-р Константин Тачев. Той честити празника на новозагорци, пожелавайки им здраве и просперитет за добруването на Нова Загора.
Изпълняващ длъжността кмет на Община Нова Загора – Светла Стоянова, поздрави от свое име и от името на Общинска администрация жителите и гостите на Нова Загора по случай светлия празник. „Този ден всяка година ни обединява с любовта към родното място, гордостта, че сме част от него и стремежа да постигнем неговото добро бъдеще. Нека Света Петка ни вдъхне кураж и даде мъдрост и вяра, сила и воля, дух и единство за утвърждаване на авторитета и просперитета на нашия град. В днешния празничен ден, пожелавам на всички здраве, успехи във всичко, към което се стремите, много благодатни години и едно още по-добро бъдеще. Честит празник!” – каза тя в словото си.
Поздравления по повод празника на града поднесоха: народният представител Галя Захариева, заместник-областният управител Веска Вълчева, председатели и общински съветници от групите на политическите партии, представени в местния парламент.
Поздравителни адреси до община Нова Загора бяха получени: от президента на Република България - Росен Плевнелиев; министър-председателя на Република България - Бойко Борисов; председателя на Синдиката на българските учители – Янка Такева; председателя на Общински съвет - гр. Созопол - Красимира Германова; изпълнителния директор на "Мини Марица-Изток" ЕАД - инж. Андон Андонов; изпълнителния директор на "ТЕЦ Марица Изток 2” ЕАД - инж. Живко Динчев.
Със званието „Почетен гражданин на Община Нова Загора” с решение №1635 / 11.09.2015 г. на Общински съвет Нова Загора бе удостоен Митко Динев, за значителния му принос и многобройните му успехи в областта на спорта и в развитието на леката атлетика в общината.