Кметът на община Нова Загора с традиционен прием по случай празника на града

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Петковден – денят на Нова Загора, във фоайето на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870”, бе организиран традиционният прием на кмета на община Нова Загора. Той посрещна скъпи гости, които бе поканил в чест на празника на града. Официални лица на приема бяха: Галя Захариева – народен представител в 43-то Народно събрание, областният управител на област Сливен - Димитър Сяров, заместник-областните управители – Веска Вълчева и Камен Костов, главният секретар на област Сливен – Кирил Аврамов.
Домакинът на специалната вечер – Николай Грозев поднесе поздравление към всички присъстващи. „Обикновено на този ден се прави равносметка за изминалата година. Сега трябва да направя равносметка не само за тази една година, но и за последните 8 години. Много неща се случиха в нашата община и вярвам, че това, което сме направили е допринесло да вдигне самочувствието на жителите на община Нова Загора. Вярвам, че успехите се коват не само от един човек, а и от прекрасния екип, който стои зад него!“ – се обърна към всички кметът. Той не пропусна, отново да изкаже своите благодарности към фирмите, без чиято финансова подкрепа, празникът не би бил с толкова разнообразна и богата програма.
В тържествената вечер, традиционно бе обявено името на стипендианта на Ротари клуб – Нова Загора. Стипендията за 2015 година бе връчена от Стоян Гочев - президент на Ротари клуб на Въскресия Иванова, възпитаник на ПГТТ „Атанас Димитров“.
Цанко Цанев – управител на Радио „Нова“ – FM 93.0: МHz Нова Загора обяви носителя на приз „Радиоличност на 2015 година“. Той се връчи за всеотдайност, активност и сътрудничество към Радио „Нова“ на кмета Николай Грозев.
За доброто настроение на гостите в празничната вечер се погрижиха възпитаниците на Школата по изкуства „Илия Аврамов” – Мирена Йорданова, Пресияна Минчева и Иван Митев, както и възпитаници на Музикално училище – гр. Стара Загора, които зарадваха всички присъстващи с изпълненията си на пиано и тромпет.