Проведе се събор-надпяване "Загоре пее - 2015"

Десети октомври се превърна в празник и за хората от третата възраст. Вече тринадесет години, в рамките на празника на града – Петковден, се провежда събор-надпяване „Загоре пее - 2015”. В него вземат участие индивидуални изпълнители и фолклорни състави от пенсионерските клубове в общината.
По традиция, първи към събралите се участници и зрители, се обърна Христо Димитров - председател на „Общински съюз на пенсионерите-2004”. Той приветства всички с „Добре дошли” и предостави думата на Галя Захариева, депутат от 43-то Народно събрание – патрон на форума. Г-жа Захариева поздрави всички присъстващи с предстоящия празник - Петковден, пожелавайки им Света Петка да ги закриля, да бди над тях и над семействата им!
Честта да открие фолклорния събор имаше заместник-кметът Светла Стоянова, която връчи поздравителен адрес от името на Общинското ръководство, в който благодари на организатори и участници, че вече 13 години създават един неповторим ден, изпъстрен с народни песни и фолклорни ритми.
Не сцената първа се качи вокална група от Пенсионерски клуб №1, гр. Нова Загора с ръководител Янка Танева, последвани от още над 30 групови и индивидуални изпълнения. За поредна година фолклорният форум бе уважен и от участници от други региони на страната - Сливен, Дряново, Полски градец и други.
Денят премина с много настроение, песни и усмивки и по традиция, завърши с обещание за нови срещи.