За поредна година майстори на художествени занаяти си дадоха среща в Нова Загора

На 9 октомври участници от цяла България за пореден път се събраха по повод Изложението на майсторите на художествени занаяти „Живата традиция”. То е организирано със съдействието на Община Нова Загора и фирма „Експо контакт”.
В празничните дни по случай Петковден, новозагорци ще имат удоволствието да видят уменията и демонстрациите на майстори от цялата страна, които са творили със златните си ръце и с цялата любов на големите си сърца. Посетителите могат да отнесат със себе си спомен от ръчно изработен предмет от метал, кожа, глина, дърво, вълна и др.
Удоволствието да открие форума имаше заместник-кметът Светла Стоянова, която приветства всички, обръщайки се към тях с думите: „Пожелавам на всички наши съграждани и гости, в тези дни на изложението, да се върнат към традициите и заедно с гостуващите ни занаятчии да споделят любовта към българското. На всички майстори от цялата страна, пожелавам успех на изложението.“
На официалното откриване на традиционното търговско изложение присъстваха: кметът на Община Нова Загора Николай Грозев; народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева; заместник-кметовете Ивайло Енев, Светла Стоянова и Маргарит Тодоров; секретарят на Общината Веселина Трънова; общински съветници, жители и гости на града.
С красивите си танци и музикални изпълнения Фолклорна формация „АЕДА”, ДЮФА „Загорчета” и Танцов състав „All Steps” се вплетоха в „Живата традиция”, посветена на българското. Официалното откриване на панаира на занаятите завърши с кръшно тракийско хоро, което внесе много емоция и добро настроение сред зрителите.