Оспорвани спортни надпревари в красивия ни град

На 03 октомври Нова Загора бе домакин на няколко спортни мероприятия. Началото бе поставено пред Исторически музей, в ранното съботно утро, с откриването на  петото издание на „Ден на велосипеда”. Спортният празник е една инициатива на ТД „Алеко – 1900”, подкрепена от КК „Загорец – 1880” и Община Нова Загора. Той е посветен на първия български велосипед и неговия създател – Уста Гено Арабаджията и е част от празничната програма на Община Нова Загора по повод Петковден – празник на нашия град. След като всички малки любители на колоезденето изслушаха беседа в музея за първия български велосипед и неговия създател - Гено Стоянов, те се придвижиха до Градския парк. Там, след много забавления и състезателни игри, бяха връчени награди за всички участници. Голямата изненада бе чисто нов велосипед Sprint, осигурен от Община Нова Загора, с любезното съдействие на фирма Maxbike, който бе награда за най-големия късметлия, изтеглен при проведения жребий – Пресиян Станчев.
Много спортни емоции и радост достави и проведеният в спортна зала „Младост” национален турнир по бадминтон. Този спорт намери своя дом в Нова Загора, доказателство, за което е вторият подред национален турнир за момичета и момчета до 13 г. Състезанието бе организирано от Спортен клуб „Бадминтон Нова Загора”, със съдействието на Община Нова Загора. След оспорвана надпревара бяха определени най-добрите:

Възрастова група: момичета до 13 г.

I място – Михаела Златанова – гр. Пазарджик

II място – Виктория Ватева – гр. Пазарджик

III място – Йоана Ангелова – гр. Севлиево

III място – Филиз Мурад – гр. Стара Загора

Възрастова група: момчета до 13 г.

I място – Димитър Ненчев – гр. Стара Загора

II място – Георги Димов – гр. Стара Загора

III място – Георги Ангелов – гр. Севлиево

III място – Йордан Карагьозов – гр. Пазарджик

В наситеният със спортни прояви есенен ден, се състоя и тенис турнир за деца от 6 до 12 години, който бе заключителен етап на програмата на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис „Спорт за всички”. Той премина под надслов „Ден без сълзи” и в него взеха участие деца от Нова Загора и Стара Загора. Тенис кортовете бяха изпълнение с млади майстори на ракетата, които се забавляваха и получиха медали и предметни награди.
Сред уважилите всички спортни събития бяха: кметът на Нова Загора – г-н Николай Грозев; Галя Захариева – народен представите от 43-то Народно събрание; Светла Стоянова – заместник-кмет на община Нова Загора; Веселина Трънова  - секретар на общината, родители, деятели и приятели на спорта.