Кметът Николай Грозев и областният управител Димитър Сяров откриха учебната година в Нова Загора

Кметът Николай Грозев и областният управител Димитър Сяров, имаха удоволствието, в слънчевото утро на 15–ти септември, да чуят първия училищен звънец и да пожелаят успешна учебна година на учениците в старата гимназия – емблема на образованието в града ни. Нетърпеливи да прекрачат прага на обновената сграда на СОУ „Христо Ботев“, да споделят емоциите от отминалото лято, да се срещнат със своите приятели и учители, възпитаниците на училището и родители проследиха тържествената програма по откриването на учебната година. Училищният двор за пореден път бе изпълнен с младост, детски глъч, усмивки и много вълнение.
Да споделят празника за откриването на учебната година бяха дошли и заместник – кметовете на Община Нова Загора - Светла Стоянова и Маргарит Тодоров, както и бивши директори и учители.
Г-жа Бойка Няголова - Директор на СОУ „Христо Ботев“, по традиция първа имаше възможността да поздрави всички ученици, родители, гости и своите колеги като им пожела много успехи, високи постижения и творческо дръзновение през новата учебна година. С нескрито вълнение изказа огромна благодарност от свое име и от името на целия колектив, към кмета Николай Грозев и общинското ръководство, за създадените прекрасни условия и среда за добро образование на учениците в обновената сградата, която е символ на града и паметник на културата.
В обръщението си към учениците кметът Николай Грозев пожела: „На всички първокласници - смело прекрачете прага на родното училище и вярвайте, че тук ви чакат вашите учители, които ще Ви дарят много любов, знания и умения. На учителите и ученици, в емблемата на образованието в града ни – старата гимназия, пожелавам да  неспирате да мечтаете. Мили деца, бъдещето е във вашите ръце, бъдете здрави и попътен вятър“.
Удоволствието да прережат лентата и с това да открият обновената и модернизирана сграда на училището имаха кметът Николай Грозев, областният управител Димитър Сяров и г-жа Бойка Няголова, която по традиция плисна менче с вода за здраве и благоденствие.