Откриване на паметник в чест на поп Еньо в с. Любенова махала

Днес (8 септември), в село Любенова махала, по повод 189 години от рождението на поп Еньо Попдимитров, бе открит бюст-паметник на тази емблематична за селото и общината личност. Идеята за изработването и поставянето на паметника е на Инициативен комитет, който не пожали сили и средства, за нейната реализация. Майсторът, изваял внушителния образ, е скулптурът Цветан Цветков.
Почит пред делото на съратника на Васил Левски отдадоха: Николай Грозев – кмет на община Нова Загора; Галя Захариева – народен представител в 43-то Народно събрание; Веска Вълчева - заместник - областен управител на област Сливен, заместник–кметовете и секретарят на общината, жители и гости на селото. Градоначалникът Грозев се обърна с думи на благодарност към Инициативния комитет и кмета на селото г-н Иван Иванов за успешната реализация на благородната идея и изрази своето преклонение пред патриотичния дух на жителите на село Любенова махала.
За да се спази традицията, протойерей Димитър Попов освети паметника, след което бяха положени цветя и венци пред лика на революционера, жертвал живота си за човешка правда – поп Еньо Попдимитров.