Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по случай 18 август – Ден на миньора

Уважаеми бивши и настоящи служители в минната индустрия,
Честит професионален празник  - 18 август – Ден на миньора и празник на трудещите се в рудодобива и въгледобива! На тази дата Православната църква отбелязва Успение на Св. Иван Рилски - най-великият светец на българската земя, покровител на миньорите и целия ни народ. 
Уважаеми миньори, геолози, обогатители,
Този ден е повод за равносметка на постигнатите от Вас резултати в Минерално-суровинната промишленост. Този отрасъл е от жизненоважно значение за съществуването на човешката цивилизация. Добивът на подземни богатства е неизбежен и е в основата на всички останали индустрии, а почти всичко, създадено от човешка ръка е изработено с материали и енергия, добити от земните недра. Благодаря на всички Вас, които сте свързали трудовия си и житейски път с въгледобивните дружества, за Вашата всеотдайност, професионализъм и отговорност в работата. Имайте вяра, воля и сила, за да работите и занапред с постоянство и усърдие за благото на родината ни.
Желая на Вас и Вашите семейства, здраве, благоденствие и житейско благополучие и нека Св.Иван Рилски да бди над Вас и да дарява с успех всички Ваши начинания!
Честит празник!