Футболен турнир "Лято 2015-Нова Загора"

На 20 юли от 17:30 часа на градския стадион в Нова Загора официално се откри традиционният футболен турнир „Лято 2015 – Нова Загора”. Първият съдийски сигнал прозвучава по идея на Кирил Русев през далечната 2007 година и вече осем години надпреварата открива футболни таланти, подава ръка на начинаещите, създава приятелства и изпълва дните на всички момчета от региона с футболни емоции и незабравими преживявания.

Тази година в състезанието ще вземат участие 14 отбора, разпределени в 3 възрастови групи – деца, родени през 2002-2004 година; юноши младша възраст, родени през 2000-2001 година; юноши старша възраст, родени през 1997-1999 година. За пореден път надпреварата се реализира със съдействието на Община Нова Загора и бе открита от Веселина Трънова – секретар на Общината. „Искам да поздравя Кирил Русев, за нестихващия му ентусиазъм и да пожелая успех на всички участници. Бъдете винаги така устремени към победата!” – обърна се тя към присъстващите.

След като бяха представени 14-те отбора – участници, бе даден и стартът на първите две срещи: „Дюшекчиите” – „НЗ Галакси” и „Каталунците” – „Червените дяволи”. Предстоят две седмици на оспорвани футболни битки и финал между най-добрите, който ще се проведе на 30 юли. Официалното награждаване на победителите и закриването на турнира ще бъде на същата дата от 19:30 часа.