Официално откриване на първия саниран блок по Национална програма за енергийна ефективност

С водосвет и празнична церемония, днес /24.11/ в ж.к. „Загоре” бе открит официално първият жилищен блок в Нова Загора, саниран със средства по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. На събитието присъстваха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов, заместник областният управител на Област Сливен Веска Вълчева и изпълнителният директор на фирмата-изпълнител по проекта - Обединение "Загоре 2016”, инж. Петя Петрова.
Кметът Николай Грозев благодари на собствениците на жилища в блок №10 за оказаното доверие. „Поздравявам Ви за Вашата инициативност. Извървяхме дълъг път, но след едно добро взаимодействие и сътрудничество, днес имаме щастието да открием първия саниран блок по НП за енергийна ефективност в Нова Загора. Това е само началото на едно последващо благоустрояване на целия жилищен комплекс „Загоре”.” Г-н Грозев изказа своята благодарност и към фирмата-изпълнител за експедитивната и качествена работа. С огромно удоволствие той връчи на Мария Колева, председател на Сдружението на собствениците в многоетажната жилищна сграда, Почетна грамота за Първи саниран блок по НП – „Дом за пример”. Тя от своя страна се обърна с думи на признателност към градоначалника и неговия екип за проявената отзивчивост и връчи на г-н Грозев нетрадиционен подарък - ключ от блока, като символ на благодарност и гостоприемство в обновения дом. Своето удовлетворение от работата си с Община Нова Загора изказа и инж. Петя Петрова. Тя поздрави живущите в бл. 10 за проявеното разбиране и търпение. Кметът Николай Грозев, заедно с Мария Колева и инж. Петя Петрова прерязаха трикольорната лента. За благоденствие и щастие в обновената жилищна сграда отец Иван от храм „Света Петка" отслужи водосвет. Специален поздрав  за живущите в блока, изпълнителите на проекта и всички гости, отправиха Дария Господинова от Детска градина „Тракийче” и танцьорите на ТШ „All steps”.
В блок №10 на ж.к. „Загоре” живеят повече от 200 души, чиито апартаменти са обновени със 100% безвъзмездна финансова помощ по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.