Новини

 • Уважаеми съграждани,
  Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!

 • Уважаеми съграждани, уважаеми жители на новозагорска община,
  За всеки българин 24 май е свещен, независимо къде се намира той. В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, нашите сърца затуптяват по-силно от всякога, напомняйки ни за Родината, за българския език и богатата ни книжнина и култура.

 • Уважаеми жители и гости на град Нова Загора,
  На 24 май 2024 г. (петък) Община Нова Загора, съвместно с учебните заведения на територията на общината, организира и провежда превърналите се вече в традиция Празнично шествие по повод Деня на славянската писменост, българска просвета и култура и Тържествено изпращане на абитуриенти - випуск 2024 г. Във връзка с мероприятието Ви уведомяваме за следната временна организация на движение:

 • Във връзка с предстоящите избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни 2024 г., Районна избирателна комисия Сливен ще проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии в община Нова Загора на 30.05.2024 г. в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков-1870“ от 10:00 часа.

 • „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради авария, на 23.05.2024 г. /четвъртък/ до 12:00 часа ще бъде намалено водоподаването в гр. Нова Загора.
  "Водоснабдяване и Канализация - Сливен "ООД се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

 • В навечерието на най-българския празник 24 – ти май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, новозагорското село Съдиево почете делото на светите братя с празничен концерт. В следобедните часове на 22 май кметът на селото Здравко Ников и директорът на ОУ „Христо Ботев“ Велина Георгиева посрещнаха с питка и цветя своите официални гости – кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, общински съветници, кметове на населени места, директори на учебни заведения.

 •                                  

 • Дни преди 24 май, четири детски градини в гр. Нова Загора се сдобиха с домофонни системи. В ДГ „Слънчице“, ДГ „Детски свят“, ДГ „Надежда“ и ДГ „Тракийче“ вече са монтирани новите системи, които позволяват осъществяване на връзка с всяка група чрез прозвъняване от входа. Учителят съответно има възможност на видео екрана да установи кой родител е, за кое дете идва, да го приготви и изведе. С въвеждането на тази видеодомофонна система, начинът на работа се улеснява значително. Освен че пести време, тя се оказва необходимост, особено през сезоните, когато е завишена опасността от епидемии и простудни заболявания. Новото оборудване е осигурено със средства от общинския бюджет.

Страници