Официално откриха обновения Дом за стари хора в с. Баня

В дните, посветени на Празника на Нова Загора - 14 октомври – Петковден, с присъщата си загриженост за възрастните хора и в знак на признателност и благодарност за опита и мъдростта, с които те продължават да ни напътстват и участват активно в живота на общината, кметът Николай Грозев и неговият екип поднесоха към живущите и персонала на Дом за стари хора, с. Баня своя подарък – обновена и по-уютна среда за живеене. Санираната сграда, топлоизолацията на външни стени, монтирането на ПВЦ дограма и тротоарна площадка с нови уни-павета създават оптимални условия, за да се чувстват възрастните хора неразделна част от обществото.
На 6 октомври в 10.30 ч. градоначалникът и неговият екип бяха посрещнати от директора на социалното заведение Янка Симеонова по повод официалното откриване на ремонтираната сграда. Тя поздрави всички с 20 годишнината от създаването на Дом за стари хора, като изказа благодарност на ръководството на Общината и лично на кмета Никола Грозев, за подкрепата и приноса, отговорността и съпричастността към създаването на по-благоприятна среда за живеене на обитателите на социалното заведение. Г-жа Симеонова пожела на всички присъстващи здраве, щастие, добри мисли, позитивна енергия и късмет. Кметът Николай Грозев подчерта, че още при встъпването му в мандат един от приоритетите на общинското ръководство е подобряването на условията на възрастните хора в общината и повишаване качеството им на живот. „Заставам пред вас удовлетворен от постигнатото досега. Не случайно Дом за стари хора с Баня е завоювал заслужен авторитет сред новозагорската общественост и е добре известен в цялата страна с добрите си  условия на живот и качество на услугите. Искам открито да заявя, че всяка ваша добра инициатива за повишаване стандартите на живот в Дом за стари хора ще среща подкрепата ни.Ние ще продължим да търсим начини и средства, за да направим вашия дом още по-хубав и уютен”.
Г-н Грозев и Янка Симеонова прерязаха заедно трикольорната лента, след което последваха музикалните поздрави на Мая Жекова и Диница Костова от ОШИ „Илия Аврамов”, Фолклорна група „Средногорие” при Дом за стари хора и Пенсионерски клуб „Незабравка” при с. Баня. Празненството по случай официалното откриване на обновеното социално заведение и отбелязването на неговия юбилей завърши по традиция с игриво българско хоро.