Изложба живопис на Христомир Великов

В есенната вечер на 5 октомври се състоя изложба живопис на талантливия новозагорски художник Христомир Великов. Вълнуващото събитие бе организирано от Община Нова Загора и Художествена галерия „Руси Карабиберов“ в рамките на празничната програма по случай 14 октомври – Петковден. Сред новозагосрката общественост дошла да се наслади на прекрасните творби на даровития художник бяха: председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов, началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ Станимира Кънчева и любители на художественото изкуство.
Художникът Христомир Великов работи предимно акрилна живопис и експериментира смесени техники. Рисува натюрморти, пейзажи и женски образи, пропити с поезия и тайнственост. Портретите му завладяват със своята изящна нежност и мистичност. Той има реализирани интериорни проекти в цялата страна, илюстрирал е поетичните книги на Златина Великова, носител е на награда „Веста“ в категория „Изобразително изкуство за 2016 г.“
Многобройни бяха почитателите, дошли да уважат неговата изложба живопис, която оправда очакванията им и завладя сърцата им с красотата на прекрасните творби.