Проведе се шахматен турнир “Нова Загора – 2016”

На 1 октомври, по повод Петковден – празник на гр. Нова Загора, в многофункционална спортна зала „Младост” се състоя шахматен турнир „Нова Загора – 2016 г.” Организатори на събитието са Община Нова Загора и Шахматна школа „Загорец”. Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга, като с голямо желание в него се включиха 61 участници.
Шахматната надпревара бе открита от заместник-кмета на Община Нова Загора – Ивайло Енев, който приветства състезателите и направи първия ход в играта на шах.
Първото издание на шахматния турнир "Нова Загора" спечели майсторът на спорта Янко Панайотов от ШК "Марица - изток". Втори остана Фиде майсторът от Сливен Димитър Карапчански, а трети Ростислав Петков от ШК "Свиленград".
Специалните награди, осигурени от Община Нова Загора бяха разпределени по възрастови групи - деца до 8, 10, 12, 14 и 16 г., като класиралите се на почетните I-во, II-ро и III-то място получиха медал и грамота. Златни медали бяха присъдени и на най-добре представилите се момичета във всяка възрастова група, както и на най-добре представилия се възпитаник на Шахматна школа „Загорец”. Специални награди бяха отредени и в още две категории: "Най-добре представил се състезател от община Нова Загора" и "Най-добре представил се състезател до 2000 ЕЛО". Парични награди получиха класиралите се до 5 място.
Емоцията безспорно бе голяма и за зрителите и за състезателите, което  обещава да превърне Шахматен турнир ”Нова Загора – 2016 г.” в традиция за нашия красив град.
Наградените участници може да видите тук.