ДГ „Слънчице” откри учебната година по Безопасност на движението

На 29 септември гости на Детска градина „Слънчице”, град Нова Загора бяха представители на Регионално управление на образованието – Сливен, начело с д-р Бисерка Михалева, директорът и учители от Средно училище „Константин Константинов”, град Сливен и представители на издателство „Дидаско” Стара Загора. Посещението бе във връзка с откриването на учебната година по безопасност на движението по пътищата в детската градина и стартирането на работата с виртуалната платформа за обучение по БДП „На улицата”. Авторите на виртуалната платформа представиха своя програмен продукт, който съдържа едно подготвително и девет обучаващи нива за обучение на пешеходци и велосипедисти от ІV група на детската градина и ученици І – ІV клас. 
Присъстващите споделиха, че образователната игра дава възможност на децата да се упражняват в изграждане на всички умения от учебната програма по БДП:

  • Алгоритъм за безопасно пресичане;
  • Разграничаване на тротоар – платно;
  • Движение в безопасната част от тротоара.

Платформата позволява прилагане на принципа на индивидуален подход, тъй като всички деца изграждат за себе си реални умения и могат целогодишно да упражняват основните умения за безопасно движение като пешеходци и велосипедисти в защитена учебна среда.
Първи демонстратори на платформата бяха деца от ІV-та група „Мечо Пух”. Те имаха възможност да изберат своя Аватар и да се разходят безопасно по улиците. След това поиграха и с учебния програмируем робот, който ще се използва при обучението на децата в малките групи.
Всички участници изразиха своето удовлетворение от практичността на учебните материали по БДП и са убедени, че те ще издигнат на ново, по-качествено ниво обучението на децата.