Стартира традиционният футболен турнир за деца „Лято 2016 - Нова Загора”

На 18 юли от 17:30 часа бе поставено официално началото на традиционния футболен турнир за деца „Лято 2016 - Нова Загора”. Създаден по идея на Кирил Русев през далечната 2007 година, турнирът се осъществява със съдействието на Община Нова Загора и медийното партньорство на радио "Нова" - Нова Загора. Вече девет години той открива таланти, създава приятелства и изпълва горещите летни дни с футболни емоции и незабравими преживявания.
Тази година в спортното съревнование ще се включат 15 отбора в 2 възрастови групи – деца, родени през 2002-2003 година и юноши, родени през 1998-2001 година. За огромна радост и удовлетворение на организаторите, интересът към футболната надпревара нараства постоянно и вече има участници от други населени места - два отбора от град Стара Загора и по един отбор от град Раднево и село Младово, община Сливен. Първата среща от тазгодишното състезание започна веднага след официалното откриване на турнира. В нея миналогодишните шампиони „Гаучосите” и „Калитарите” завършиха при резултат 0:3. След оспорвана битка, във втория футболен двубой за деня символичните гости от „Ветераните” извоюваха победа над „Младовските орли”. Срещите от Деветия летен турнир по футбол ще се провеждат всеки делничен ден след 17:30 часа на Градския стадион в Нова Загора.
Финалът, който ще определи най-добрия отбор, официалното награждаване на победителите и закриване на турнира ще бъде на 28 юли от 18:30 часа.