Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Загорчета” с годишен концерт

Вечерта на 17 юни Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Загорчета”, с главен художествен ръководител Енчо Енчев и ръководител на оркестъра Таньо Михов, представиха своя годишен концерт за отбелязване края на творческата година. В театралния салон при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ среща си дадоха родители, общественици и любители на народното танцово изкуство, за да се насладят на талантливите новозагорчета.
Детско–юношеският ансамбъл „Загорчета” е доказана школа по танцово изкуство, която с таланта и изпълненията си печели много приятели и привърженици. Те  отвоюваха своето доказано име на музикалната сцена, благодарение на професионализма и творческите умения на ръководителя си - Енчо Енчев. През изминалите години те се превърнаха в пазители и разпространители на фолклора, отдаващи се на неговата магия с цялата си душа и сърце.
В горещата юнска вечер, в продължение на повече от час, зрителите в залата се радваха на магията на българския фолклор, увлечени от темперамента на народните танци, поднесени от талантливите изпълнители от ДЮФА „Загорчета”. Те представиха танци, обхващащи различни етнографски области на България, с които изпълниха сърцата на публиката с радост и любов към родното. Даровитите „Загорчетата” за пореден път спечелиха признанието на новозагорци с невероятния си талант и дълбоката любов, с които успяват да възраждат, съхраняват и популяризират ценното ни фолклорно богатство.
За финал на прекрасния концерт, главният художествен ръководител Енчо Енчев покани на сцената абитуриентите, които през годините са били част от ансамбъла. Г-н Енчев им връчи грамоти за принос в развитието на  ДЮФА „Загорчета” и им пожела „На добър час“.