НУ "Любен Каравелов" отбеляза тържествено своя 105-годишен юбилей

В пролетната вечер на 27 май, педагогическата колегия и възпитаниците при НУ „Любен Каравелов“ отпразнуваха 105-годишен юбилей от създаване на училището. Тържеството бе под наслов „Традиции, настояще, бъдеще…“ и се състоя в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“. Празникът бе уважен от: председателя на Общински съвет Нова Загора – Георги Николов, заместник-областния управител на Област Сливен – Веска Вълчева, заместник-кмета на Община Нова Загора – Ивайло Енев, началник отдел „Образование, младежки, дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“ – Соня Петрова, началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ – Станимира Кънчева, директори на учебни заведения от общината, много родители и граждани.
Началото на тържествената програма бе дадено с внасяне на училищното знаме и химна на Република България, изправили цялата публика на крака. Малките водещи припомниха знаковото послание на своя патрон: „Както е потребен за земните животни въздух, а за рибите вода, така също на човека е потребна най-много свобода”, след което дадоха думата на директора на училището Иван Цветанов. В поздравителното си слово той увери всички, че родното училище ще запази и развива създадените традиции, като продължава да работи непрекъснато за постигането на все по-добро качество на образованието. Думи на благодарност отправи Дени Паскова – бивша възпитаничка на училището, която изрази признателност към своите първи учители, допринесли за нейното израстване. С нескрита тъга в очите, младото момиче премина и през спомените за отминалото детство, първата учителка и любимата класна стая.
Празникът продължи с много настроение, пренесено от талантливите ученици на НУ „Любен Каравелов”. Заредена с патриотизъм от членовете на клуб „Млад родолюбец“, в продължение на час и половина, публиката се наслади на прекрасните изпълнения на даровитите възпитаници на учебното заведение. Те показаха таланта си като пяха народни и популярни песни, танцуваха модерни и народни танци, свириха на музикални инструменти.
По повод празника бяха получени цветя и поздравителни адреси от: Галя Захариева - народен представител в 43-то Народно събрание, Николай Грозев – кмет на община Нова Загора, от директори на училища, институции и граждани.