Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Уважаеми съграждани, 
Уважаеми учители, ученици и дейци на културата!
Поздравявам Ви най-сърдечно с 24 май - Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура, най-истинския, най-българския празник! Всяка година на този ден се прекланяме пред българския дух – пред нашето слово, писменост, просвета и култура. Припомняме максимата, че словото е по-силно от всяко оръжие. Днес е празникът на духовното извисяване на България. Днес чертаем пътя на страната и народа ни чрез просвета, изкуство и наука.
Уважаеми учители,
На този ден отправяме поздрав и благодарност към Вас, хората на духа и просвещението. Благодаря за Вашия благороден и всеотдаен труд, посветен на отговорната мисия да опазим и предадем богатото си духовно наследство като мъдър завет към потомците. Честит празник на всички ученици, с поздравления за успехите, с които ни зарадвахте тази година и пожелания за още по-големи постижения. На зрелостниците желая  да работят усърдно, за да сбъднат мечтите си и да не забравят, че нашето родно място има нужда от тях – те са неговото бъдеще и гаранция за успешно развитие. Пожелавам на всички, които милеят и работят за българската култура, удовлетворение от постигнатото, творчески заряд и успех в отговорния път на българското просвещение.

Честит празник!

Кмет на община Нова Загора: Николай Грозев