Поздрав на председателя на Общински съвет Нова Загора по случай 24 май

Уважаеми съграждани,
Учители, ученици, дейци на културата! 
24 май, един от най-щастливите дни в празничния календар на България, ни обединява около съзнанието, че сме наследници на богата по смисъл и ценности християнска култура. Затова днешният ден е повод за пореден път да поздравя и засвидетелствам своето уважение към постиженията на нашите учители, дейци на културата, хора на изкуството. 
Уважаеми учители, благодаря Ви, че с любов и грижа разтваряте пред нашите деца не само вратите на учебните заведения, не само безкрайните хоризонти на знанието и духовността, но и сърцата си.
Мили деца,
Вие сте силата, енергията и надеждата за успеха и бъдещето на страната ни. Пожелавам ви щастливи игри, смели мечти, да растете знаещи, можещи, уверени в себе си и готови да приемате предизвикателствата на времето.
Скъпи абитуриенти, бъдещи студенти, лекари, строители, откриватели... Следвайте пътя, който сте избрали с вяра, защото тя е най-мощната сила на света!
На Вас, дейци на културата, благодаря за ревностното съхранение на традиционната българска култура, за високохудожествените творчески постижения, с които нашата община се гордее. Бъдете здрави, жизнени и все така, достойни радетели на ценностите на родното образование, просвета и култура!

Председател на ОбС Нова Загора: Георги Николов

Честит празник!