Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна учители пенсионери на традиционен прием по повод 24 май

Със стихове за Светите братя Кирил и Методий започна традиционният прием на кмета на Община Нова Загора за учителите пенсионери на 20 май 2024 г.
Те бяха посрещнати лично от кмета Галя Захариева и нейния екип от 12 часа в Клуба на дейците на културата в гр. Нова Загора. Общинското ръководство ежегодно засвидетелства към тях преклонението си към мисията им на учители. Събитието уважи и председателят на Комисията по култура, образование и вероизповедания при Общински съвет Нова Загора Андония Спасова.
Тържествата по повод  националния празник 24-ти май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, винаги идват с много цветя, музика и разтуптяват сърцата. А отдаването на почит към братята, сътворили българската азбука, вдъхва гордост у всеки българин. Тържествения химн на просветата, в изпълнение на Група при Клуб на учителите пенсионери „Яница“ озвучи клуба и приповдигна патетичното настроение.
Домакинът – кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, с вълнение приветства своите гости: „Когато видя някой от Вас, аз продължавам да изпитвам респекта на ученичката пред учителя си, защото Вие, уважаеми учители, ни научихте на това – да бъдем добри хора, да се учим и да работим достойно, с уважение към всеки един труд и най-вече – Вие ни научихте да уважаваме институцията училище, да уважаваме институцията учител. Уверявам Ви, че това, което Вие сте дали за града и общината ни, се оценя. Много хора се връщат назад в спомените с любов и признателност за това, което са получили във всяко едно училище на територията на общината, във всяка една детска градина.“
По повод професионалния празник на гостите специален поздрав с красиви български народни песни отправиха талантливите деца от НЧ „Напредък - 2001“, с ръководител Радостина Иванова.
На тържеството г-жа Захариева връчи Почетни грамоти за активна обществена дейност на Пепа Донева и Стоянка Йорданова от Клуба на учителите пенсионери „Яница“.
Поетичен поздрав „Благослов за учителката“ отправи наградената поетеса от Клуб „Яница“ Пепа Донева.
С музика и песни продължи празника, в чест на учителите в златна възраст – тези, които всеки помни и завинаги остават в сърцето му.